tisdag 26 maj 2009

Spelmusik till Göteborg

Nu till ett riktigt nördnöje!

TV-spelsmusik har ju blivit mer och mer populärt på senare tid och vi har redan sett koncerter som Play - A Videogame Symphony och rockband dedikerade till NES-spel som Powerplay gå hem här i Sverige. Men nästan allt har utspelat sig i Stockholm, vilket kan kännas lite långt att åka för många av oss för en knappt två timmar lång koncert.

Men nu kommer det glada nyheter för alla Göteborgare som gillar den här sortens musik. Det är Final Fantasy Piano and Vocal Collections Live som kommer på "turné" till Sverige, och besöker alltså Göteborg den 16 augusti. Att kalla det för Sverigeturné känns väl lite överdrivet när det bara är Stockholm och Göteborg de spelar i, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning.

Som ni kanske förstår på titeln är det musik från den fantastiska rollspelsserien Final Fantasy det rör sig om, med fokus på delarna VI-X, alltså de bästa delarna i mitt tycke (även om FFIV hade en del riktigt fina slingor också). Kanske en besvikelse för många som ville gå ännu längre tillbaka i tiden och höra musik från Mario, Sonic, Castlevania och Mega Man. Men från Super Nintendo-eran och framåt är det här enligt mig spelserien med klart bäst musik överlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar