söndag 24 maj 2009

Våren är underbar... eller!?

Visst är det skönt med vår? Knappast! Visst, vädret är underbart och folk går runt och trånar efter kärlek hela dagarna, men det finns en sak som gör årstiden till ett rent helvete för många av oss. Ni vet säkert redan vad jag pratar om, just det, pollen.

Inte nog med att man ska behöva stå ut med allergi i form av rinnande ögon, täppt näsa och trånga luftvägar, det finns många andra saker som gör pollen till något att hata.

Tänkt dig till exempel en sådan där underbart fin vårdag när solen är på topp och det är 18, kanske 20 grader varmt ute. Vad gör du en sådan dag? Självklart tar du på dig shorts och t-shirt, gassar lite i solen för att sedan göra lite arbete. Att klippa gräset är samma sak som självplågeri så det gör du inte, istället tar du och tvättar bilen i hopp om att slippa pollen.

Efter någon timmes slitande tar du dig en sväng med bilen och hälsar kanske på en kompis eller släkting. Ni äter en glass och har det trevligt en stund ute på altanen för att sedan gå till bilen och hämta en sak och... What the fuck! Bilen som förut var glänsande röd är nu helt gul, och man kan inte ens se igenom framrutan på bilen! Du får nästan andnöd av chocken, eller det är vad du tror, i själva verket är det din pollenallergi som gör att du får svårt att andas.

Pollen is the shit! Eller vänta, det var fel - pollen is the måsskit! För är det inte en skock måsar med ändtarmsbesvär som skitit din bil vitprickig så är den full av björkpollen eller liknande. Det är till och med lättare att hålla bilen ren på vintern bland massa slask och salt på vägarna.

Tänk dig in i samma scenario lite senare på året, sig nu ungefär. Bilen kanske inte är full av björkpollen, men när du ska åka hem och startar bilen får du istället ansiktet och halsen full av något vitt bös. Vad tusan var detta nu då, kanske du tänker? Jo, det är miljontals med maskrosfrön som har blåst runt och lagt sig i luftintaget till bilfläkten, så när du drar igång bilen så startar fläkten och du är dömd till att misslyckas.

Men, men. Pollen får väl finnas kvar ändå kanske, för hur kul hade sommaren varit utan gräs, träd och... ogräs!?

Tro det eller ej, jag gillar faktiskt våren. Jag gillar att känna solen som värmer än, och det finns inte många saker som slår en kall öl ute på altanen efter att exempelvis ha klippt gräset, förutsatt att du kan andas när du tar den. Och framför allt börjar tjejerna ha på sig mindre kläder, och det är ju aldrig fel ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar